Finale Turnirja socialnih inovacij Evropske investicijske banke

Vabimo vas na finale Turnirja socialnih inovacij Evropske investicijske banke, ki bo v četrtek 20. oktobra 2016, s pričetkom ob 9.00 uri v Cankarjevem domu v Ljubljani.Turnir organizira Inštitut Evropske investicijske Banke v soorganizaciji z Vlado Republike Slovenije, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Med 15 finalisti je tudi slovenski socialni inovator Željko Khermayer s projektom Feeling Life (Feelif) http://www.feelif.com/

Rezervirajte si datum za udeležbo na enem izmed najpomembnejših dogodkov na področju socialnih inovacij v Evropi. Udeležba na dogodku je brezplačna, prijavite se na spletni povezavi:
http://institute.eib.org/2016/09/registration-now-open-sit-2016-final-event/ najkasneje do 10.10.2016. Več informacij o turnirju in finalistih: www.insitute.eib.org.

Program:

09.00 - 16.00
Predstavitev finalistov Turnirja socialnih inovacij 2016
Petnajst finalistov iz devetih evropskih držav bo predstavilo svoje projekte in se potegovalo za štiri nagrade. Vsi projekti bodo tekmovali v splošni kategoriji, projekti na področju zdravja s posebnim poudarkom na problematiki debelosti otrok pa tudi v posebni kategoriji. Strokovna žirija, ki jo sestavljajo predstavniki akademske in poslovne skupnosti, bo v obeh kategorijah podelila prvo nagrado v višini 50 000 EUR in drugo nagrado v višini 20 000 EUR.

16.30 - 18.00
Predstavitve socialnih podjetij iz Slovenije
Socialni podjetniki iz Slovenije bodo predstavili svoje projekte s pozitivnimi družbenimi učinki.