Izvajanje aktivnosti projekta

Poročilo o predstavitvi javnega poziva PVSP 2014

 

Regionalna razvojna agencija Posavje bo v decembru 2014 v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014 vključila tretjo skupino desetih udeležencev. Na povabilo Zavoda RS za zaposlovanje smo tako v okviru Dneva odprtih vrat ZRSZ dne 23. 10. 2014 izvedli predstavitvi operacije in javnega poziva za vključitev 3. skupine udeležencev v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014. Predstavitvi sta potekali ob 9.30 na Uradu za delo Brežice ter ob 11.30 na Uradu za delo Krško. Naleteli sta na velik odziv med mladimi, saj se ju je udeležilo 42 obiskovalcev.


Na predstavitvah smo predstavili navodila za prijavo na javni razpis ter poteku operacije PVSP 2014. Udeleženci so pridobili tudi informacije o delavnicah in usposabljanju ter možnostih razvoja lastne podjetniške poti. Pridružila se nam je tudi Tanja Štokar, udeleženka 1. skupine PVSP 2013, ki je uspešno razvila svojo podjetniško idejo in jo danes izvaja kot samostojna podjetnica. Primer dobre prakse, je bil za slušatelje še kako zanimiv, saj je predavateljica izpostavila pomen vizije in premišljenega načrtovanja pri razvoju podjetniške ideje, ter tudi vztrajnosti in prilagodljivosti na trgu dela. Prisotne je pozvala k prepoznavanju svojih sposobnosti in želja za delo v prihodnosti, ter predstavila projekt PVSP, kot platformo, ki omogoča preboj v svet podjetništva in pridobivanje znanj za soočanje na dinamičnem trgu dela.


Zanimanje za vključitev v projekt so udeleženci podkrepili s številnimi vprašanji, na katere smo z veseljem odgovorili ter jih obenem pozvali na spremljanje naših spletnih objav. Nadejamo se, da bomo tako v okviru javnega poziva pridobili čim več kvalitetnih poslovnih idej, ki jih bodo udeleženci nato razvili v lastne poslovne načrte in v nadaljevanju stopili na samostojno podjetniško pot.


Naj spomnimo, da je javni poziv objavljen na spletni strani Regionalne razvojne agencije Posavje in na straneh Zavoda za zaposlovanje RS. Nadaljnje informacije spremljajte na Facebook strani (Podjetno v svet podjetništva – Posavska regija) in na spletni strani Regionalne razvojne agencije Posavje (www.rra-posavje.si), lahko pa se zglasite tudi na sedežu Regionalne razvojne agencije Posavje, CKŽ 2, Krško, tel. 07 488 10 40; elektronska pošta: agencija@rra-posavje.si; Jure Tičar, koordinator projekta, Nejc Pozvek, koordinator projekta, mag. Nataša Šerbec, notranja mentorica, Nataša Šterban Bezjak, vodja projekta.