Kontakt

Razpis za 65 kadrovskih štipendij

Kljub krizi Regionalna razvojna agencija Posavje v sodelovanju z občinami Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki, Sevnica in Radeče ter podjetji s sedežem v teh občinah, na spletni strani objavlja razpis za novih 65 kadrovskih štipendij.

Na javni poziv za vključitev podjetij v Posavsko štipendijsko shemo, ki je bil odprt do 31. avgusta 2013 se je prijavilo 22 podjetij s potrebo po 69 novih štipendistih. Komisija za štipendiranje je zavrnila sofinanciranje 4 kadrovskih štipendij.

V posavsko štipendijsko shemo bodo tako letos zadnjič v tej finančni perspektivi občine prispevale 20% vrednosti kadrovske štipendije, 30% štipendije bodo prispevali delodajalci, 50% sredstev pa zagotovi Regionalna razvojna agencija Posavje iz Evropskega socialnega sklada s prijavo na razpis Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije.

Posebnost Posavske štipendijske sheme so štipendije za nadarjene s področja kulture, ki se izobražujejo v tujini, katere 100% financirajo občine vezano na stalno prebivališče posameznega štipendista.

Kakor je bilo pričakovati je tudi v letošnjem letu največ povpraševanja po tehničnih poklicih.

Rok za oddajo vlog je 10. oktober 2013.

Več informacij najdete na naslovu: RAZPIS ZA ŠTIPENDIJE

 

Sporočilo za medije (PDF)