Javni razpis za vzpostavitev in delovanje Slovenskega centra za krožno gospodarstvo

Z vzpostavitvijo in delovanjem bo Slovenski center za krožno gospodarstvo – za zeleni, ustvarjalni in pametni razvoj prispeval k vzpostavitvi podnebno nevtralnega, krožnega gospodarstva, v katerem je razvoj družbe ločen od rabe virov. Krepil bo poslovne modele in obratovalne prakse, kjer se vrednost izdelkov, materialov in drugih virov ohranja čim dlje. Ob podpori digitalizacije bo prispeval tudi k učinkovitejšemu ravnanju z viri že od zasnove proizvodov, storitev in procesov ter naprej skozi celotni življenjski cikel in skozi celotno verigo vrednosti. Slovenski center za krožno gospodarstvo bo s svojim delovanjem prispeval k povečanju odpornosti, konkurenčnosti in produktivnosti gospodarstva.

Projekt bo izvajal konzorcij z najmanj 5 in največ 10 konzorcijskimi partnerji, pri čemer morata biti zastopani obe kohezijski regiji, tako vzhodna kot zahodna.

Na razpis se lahko prijavijo pravne osebe javnega ali zasebnega prava, vpisane v Poslovni register Slovenije ali sodni register. Skupno je razpisanih 3,5 milijona evrov, ki bodo na voljo med leti 2024 in 2029. 

Rok za prijavo je 3. julij 2024.

Več o pogojih lahko preberete na povezavi do Javnega razpisa za vzpostavitev in delovanje Slovenskega centra za krožno gospodarstvo - za zeleni, ustvarjalni in pametni razvoj.

Javni razpis sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

NAZAJ
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE