Vabilo na konferenco - Priložnosti in izzivi podjetij ter lokalnih skupnosti v zelenem prehodu in pri cenovnih pretresih na energetskih trgih


KDAJ? V sredo, 13. septembra 2023 ob 14. uri

KJE? V Mali kongresni dvorani kongresnega centra na Celjskem sejmu v sklopu sejma MOS


Letos smo moči združili štirje organizatorji, zato je ta konferenca hkrati Letna konferenca ZSFV – Združenja slovenske fotovoltaike, 3. Dan Društva energetikov Celje – DECE, dogodek Celjskega sejma, na katerem bo najavil prenovljen kongresno – sejemski dogodek na temo energetike maja 2024 in RRA GIZ – Združenja regionalnih razvojnih agencij, ki bo skušalo osvetliti obveznosti in priložnosti za lokalne skupnosti.

Letošnja konferenca se osredotoča na izzive in priložnosti, ki jih bodo imela podjetja in lokalne skupnosti pri uresničevanju ciljev zelenega prehoda in na trenutne razmere na trgu energentov ter kaj lahko pričakujemo za leto 2024.

V zadnjem letu je Slovenija dobila zakonodajni okvir za umeščanje večjih naprav OVE, med katerimi pričakujemo največji delež sončnih elektrarn. Že sedaj skoraj vso rast deleža obnovljivih virov energije predstavljajo sončne elektrarne, v zadnjem obdobju beležimo tudi eksponentno rast v komercialnem sektorju.

Podjetja prepoznavajo priložnosti, ki jih nudijo obnovljivi viri energije in se hkrati soočajo z izzivi prodaje in zakupa električne energije.


Odgovarjali bomo na vprašanja:

• Kaj vse se je na zakonodajnem področju zgodilo v letu 2023 in kaj še pričakujemo?

• Kakšne so in bodo obveze umestitev sončnih elektrarn za podjetja in lokalne skupnosti?

• Kakšne so predvidene spodbude?

• Kakšni so praktični izzivi pri izvajanju projektov?

• Kakšne so razmere na trgu energentov in kaj pričakovati v letu 2024?


Vstop na konferenco je prost, je pa potrebno kupiti vstopnico za sejem MOS. Ob registraciji na dogodek do 11. septembra 2023 pa si zagotovite tudi brezplačen vstop na sejem MOS.

Registracija Vabilo Konferenca 13. september 2023